Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na vlny?

21. 8. 2012

Těžká otázky se stovkami odpovědí. Dnes totiž existuje nepřeberné množství natáček a různých způsobů vlnění vlasů. Každého napadne - natáčky! Ale ona také není natáčka jako natáčka. Klasické natáčky na suchý zip, varné natáčky, pěnové natáčky, magické... Samozřejmě záleží na délce a typu vlasů. Jemným kratším vlasů, budou asi vyhovovat natáčky na suchý zip více, než dlouhým hustým vlasům, které se do nich snadno zacuchají.

Osobní zkušenost? Sama jsem měla na hlavě už hodně typů natáček. Dokud jsem měla vlasy, které mám docela husté, po pás, jednoznačně se mi osvědčily papiloty. A to i zejména z hlediska jednoduchého použit, které je možno praktikovat každý večer. Vyhovovala mi i variabilita - pokud po sundání nezaboříte do vlasů razantně hřeben, máte lokny vhodné i na významnou společenskou příležitost, po rozčesání máte bohaté objemné vlny. Mám je ráda i nyní, když mám vlasy kousíček pod ramena, je ale nutno počítat s jedním - když jsem měla dlouhé vlasy, lokny se mi udělaly po ramena a rozčesané vlny sahaly do půli lopatek.

Říkáte si - dobrá, dobrá, budu mít vlny, lokny, ale... Pořád to nejsou ty klasické vlnky, které vídám ve filmech pro pamětníky. Máte pravdu. Tehdy totiž byla velmi oblíbeným stylem zvlnění takzvaná pokládaná vlna. Že to slyšíte poprvé, nebo nevíte, že by se o tom nějak moc mluvilo? Máte pravdu, ve výčtu běžných vlnitých účesů pokládané vlny nenajdete a setkala jsem se už dobře pětkrát s tím, že je kadeřnice neuměla vytvořit. Na jejich tvorbu je potřeba speciální natáčka - skřipec na pokládanou vlnu. Běžně ho v obchodech nekoupíte, já je kupuji na internetu, ale ani tam nejsou moc k dostání. Zkuste třeba stránku www.hair-cosmetics.cz Tam jsou v dostání hliníkové, ve dvou velikostech. Potřebný počet záleží na tom, jak chcete výsledný účes - utaženější, volnější, drobnější nebo větší vlny. já jich běžně potřebuji asi patnáct, stačilo by i deset. Jeden stojí kolem dvanácti, patnácti korun. Dobře si poradí i s dlouhými vlasy.

Skvělým pomocníkem pro tvorbu vln je samozřejmě i kulma. Opět ale platí, že pro běžnou denní úpravu si více rozumí skratšími vlasy. Dnes existuje spousta druhů se spoustou nástavců. Já zatím používám jednu hodně, hodně starou, s klasickým kulatým nástavcem ,ale i tak jsem velmi spokojena.

A jak si lze ještě pomoci? Třeba trvalou v kadeřnictví. Jakékoliv vlny vám pak vydrží mnohem déle, přes den neopadávají a mnohdy nemusíte ani vlnit denně. Jistou alternativou je i permanentní zvlnění, to ale dělají jen v několika salonech. A ještě rada na závěr. Když si vlasy večer natáčíte, nezapomeňte je trochu namočit (ne moc, budou-li ráno mokré, ihned naopak splihnou). Vhodné je i použít nějaký přípravek, který pomůže vlny vytvarovat a zafixuje je. Používám ho mezi navlhčením a natočením. Dobře se mi osvědčil třeba sprej na vlny Hot Curl od L´Oréal.

toceni.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pbrknebbivhj

(zgzkxa, 7. 5. 2022 4:34)

side effects of hydroxychloroquine https://keys-chloroquineclinique.com/

Blood inducement - If you be distinguish more

(AteetriesymN, 30. 7. 2018 12:54)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-2.5-mg/

Vlna

(Petula, 21. 3. 2015 9:02)

Ahoj docela fajn návod má slečna taky tady: http://missyesterdayblog.blogspot.cz/2014/01/extremne-jednoduchy-navod-na-dobovy.html
zabývá se celkově tou dobou :)

Rada

(Pusik, 11. 5. 2013 11:20)

Ahojik :) cetla jsem tvuj clanek o pokladanych vlnach a docela by me zajimalo,jak vytvorit jeden uces,myslis,ze bys mi jako zkusena pokladacka mohla pomoc ? :-D